MikronMed

Hem / Produkter / Spectra-Scope

Spectra-Scope

Diagnostikverktyg


Exakt diagnos av hudcancer i realtid

Spectra-Scope® är en lätt, portabel enhet som detekterar den biokemiska informationen i hudens vävnad med laserinducerad plasmaspektroskopi (LIPS). Systemet levereras med en djupinlärande AI-baserad diagnostisk algoritm för snabb och exakt onkologisk diagnos.

De flesta typer av hudcancer - särskilt melanom och skivepitelcancer - medför högre risker när de lämnas obehandlade under en längre tid. Hudcancerdiagnos är dock en tidskrävande process som nästan alltid tar över en vecka att bekräfta. Tack vare utvecklingen av Spectra-Scope® från Speclipse kan läkaren ge en nästan omedelbar diagnos av hudcancer.

Offert  Mer information
Spectra-Scope

Snabb, säker och enkel procedur

Snabb, säker och enkel procedur

Spectra-Scope® är snabb, säker och enkel att använda.

För att utvärdera graden av atypi i en lesion utförs mätningar på ett referensområde nära lesionen samt på lesionen själv. Proceduren tar bara en sekund och LIPS-poängen samt motsvarande kliniska prediktiva värden för lesionen visas inom några sekunder.

Djupinlärningsbaserad algoritm för oöverträffad noggrannhet

Djupinlärningsbaserad algoritm för oöverträffad noggrannhet

Varje emissionsspektrum av hudvävnad som förvärvats med hjälp av LIPS har över 4000 parametrar, vilket ger detaljerad biokemisk information om vävnaden. Det spektrala mönstret för hudvävnadens emissionsspektra varierar under olika medicinska förhållanden. Spectra-Scopes® djupinlärningsbaserade diagnostiska algoritm skiljer på villkoren för basalcellscancer, skivepitelcancer och malignt melanom med hög noggrannhet. Den diagnostiska algoritmen konstruerades av ett djupt neuralt nätverk, utbildat av totalt 5302 stycken emissionsspektrum.

Biokemisk analys av hudlesioner på bara några få nanosekunder

Biokemisk analys av hudlesioner på bara några få nanosekunder

Den laserinducerade plasmaspektroskopin (LIPS) från Spectra-Scope® använder laserstrålning under några få nanosekunder för att inducera mikroplasma på vävnaden, utan vävnadsskada.

Mikroplasmaemissionerna som skapas av lasern avslöjar omedelbart hudvävnadens biokemiska information på molekylär- och atomnivå.

Specifikationer
Leverantör Speclipse
Applikationsområde

dermatologi

Applikation
  • Hudcancer
  • Melanom
  • Skivepitelcancer
Behandling
  • Diagnostik
Certifiering CE, ISO-13485:2016

Tillbehör

Offert

Kontakta oss på MikronMed för en offertförfrågan